Головна » 2018 » Январь » 27 » Григорій Гребініченко
08:32
Григорій Гребініченко

  Григорій Іванович Гребініченко - Заслужений працівник культури України (2001).Лауреат Міжнародної премії за доброчинність 2012 року МДФ "Українська хата",.лауреат ІІІ Всесоюзного фестивалю народної творчості, переможець республіканського конкурсу вокалістів, присвяченого 175-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. постійний переможець галузевих оглядів-конкурсів художньої самодіяльності.           

  В репертуарі співака твори найвищої вокальної складності: оперні арії зарубіжної та вітчизняної класики, романси, народні пісні.

  Художньої довершеності виконавець досягає тембровим багатством свого голосу, інтонаційною чистотою, вокальною гнучкістю, винятковою виразністю, природною музикальністю і відчуттям стилю.

  2002 року здобув І місце на Міжнародному пісенному фестивалі імені М.Машкіна в Закарпатті. Йому аплодували в кращих залах Києва і Москви, у рідному селі і Прибалтиці, Молдові і на Кавказі, в далекій Японії, Франції, Італії, Мальті, Туреччині, В'єтнамі, Болгарії, Румунії. Його чарівний тенор звучав і в Акрополі. Багато разів співак виїжджав з концертами до ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

   Григорій Іванович Гребініченко народився 26 січня 1942 року у мальовничому селі Гута Богуславського району на Київщині. Чудовий голос успадкував він від батька, якому не судилось почути спів сина: загинув у боях за визволиння Румунії, коли малому було два роки. Лише нещодавно, перебуваючи з концертами в Румунії відшукав він могилу батька.

  Григорій Іванович співав під керівництвом народної артистки України В.М.Любимової, заслужених діячів мистецтв Г.В.Куляби, В.Р.Лисенка, заслужених артистів України С.О.Кропиви, О.О.Чулюка-Заграя. Вдосконалює свою вокальну майстерність у студії Палацу культури фірми "Київінвест",  керівник  Валентина Дмитрівна Рождественська, Багато років творчій співдружності  із Заслуженим народним хором України “Будівельник” Центру народної творчості холдингової компанії “Київміськбуд” та Заслуженим народним ансамблем пісні і танцю "Дарничанка".

                                                                                                                           надав: Микола Рудаков

Пісні у виконанні Г. Гребініченка - Відео 

Переглядів: 574 | Додав: Grigoriy | Теги: тенор, соліст, музика, вокал, Гребініченко, пісні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
close